Dnevni Fantasy Sportovi

Uskoro dolazi Mobilna verzija

FAQ

FantasyNova je sajt koji pruža mogućnost da vašu omiljenu igru svakodnevno igrate sa prijateljima ili protiv drugih korisnika, kroz mnogobrojne dnevne turnire u Fantasy sportovima.
Zahvaljujući SOCCER kladionici ova takmičenja prvi put u Srbiji možete igrati i za novčani ulog! Svojim Soccer nalogom se možete prijaviti na FantsyNova.rs i igra može da počne!
Na brz i jednostavan način možete izabrati svoj Fantasy tim, prijaviti se za neko od mnogobrojnih takmičenja i osvojiti različite novčane nagrade - sve to u jednom danu.
Pobednici se proglašavaju svakodnevno a svaki naredni dan donosi priliku za nove dobitke!
Sam proces prijave na sajt i registracije na takmičenja je veoma lak i potrebno vam je svega nekoliko koraka da završite ceo proces oko odabira Fantasy tima.
 1. Registruj se!
 Da bi ste učestvovali u takmičenjima potrebno je da napravite nalog na sajtu FantasyNova.rs ili da se prijavite svojim Soccer nalogom.
 2. Izaberi svoje takmičenje
 Na našoj početnoj stranici (Lobiju) izaberite neko od ponuđenih takmičenja ili napravite svoju ligu i takmičite se protiv prijatelja.
 U ponudi sajta nalaze se Premijer liga, Liga Šampiona, Evroliga, NBA i ABA liga.
 3. Izaberi svoj Fantasy tim
 Kada odlučite na koje takmičenje želite da se prijavite potrebno je da odaberete svoj Fantasy tim.
 Možete napraviti koliko god Fantasy timova želite i prijaviti se na više takmičenja i time povećati šanse za dobitak!
 4. Prati svoj tim i gledaj kako napreduješ na tabeli!
 Kada utakmice počnu broj Fantasy poena i učinak svojih i protivničkih timova možeti pratiti UŽIVO na sajtu FantasyNova.rs.
 5. Osvoji novac!
 Nakon završetka poslednje utakmice u danu ili takmičarskom kolu, korisnici čiji su timovi ostvarili najviše Fantasy poena osvajaju nagrade.
 Novac koji osvojite automatski će biti prebačen na vaš nalog i možete ga podići u najbližoj Soccer kladionici ili koristiti za učestvovanje u novim fantazi takmičenjima kao i za klađenje na sajtu kladionice Soccer.
Takmičenja na sajtu Fantasynova.rs na teritoriji RS priređuje kladionica Soccer na osnovu odobrenja na Pravila za priređivanje posebnih igara na sreću - klađenje, priređivača Phuket d.o.o. Beograd.
Phuket d.o.o. Beograd je privredno društvo koje u celosti zakonito na teritoriji Republike Srbije priređuje igre na sreću, a koje pravo joj je garantovano osnovnim Rešenjem Ministarstva finansija Republike Srbije, Sektora za menjačke i devizne poslove i igre na sreću pod brojem 000-424-00-00190/2014 od 02.08.2014.godine, kao i svim narednim dopunskim rešenjima.
Takođe, privredno društvo Phuket d.o.o. Beograd, poseduje saglasnosnost pod brojem 000-424-00-00190/2014 od 11.09.2015.godine na Pravila za priređivanje posebnih igara na sreću klađenje.
U ponudi sajta nalaze se Premijer liga, Liga Šampiona, Evroliga, NBA i ABA liga i za svaku od ovih sportskih liga možete naći Garantovane turnire i  1-1 takmičenja.
Garantovani turniri su turniri koji imaju unapred definisani garantovani nagradni fond koji sajt kao organizator takmičenja obezbeđuje. U slučaju manjeg broja učesnika potrebnog da se popuni nagradni fond, nagradni fond ostaje u visini garantovanog iznosa. 
Ova takmičenja možete pronaći u Lobiju u tabu sa nazivom "Garantovani" pri čemu svako takmičenje ima svoju cenu učešća i nagradni fond, a raspodelu nagrada možete pronaći klikom na detalje svakog takmičenja.
Lige su nova takmičenja u ponudi FantasyNove.
Kako bi smo izašli u susret našim igračima, omogućili smo vam da stalno imate otvorena besplatna takmičenja kao i takmičenja sa različitom cenom učešća i  raspodelom nagrada za manji broj učesnika.
Ovo takmičenja nemaju garantovani nagradni fond, već nagradni fond zavisi od broja prijavljenih učesnika.
U ligama je broj učesnika ograničen, pa možete naći lige sa 3,6,10,20,50 učesnika od kojih svaka ima svoju raspodelu nagrada i svakog dana odigrati ligu protiv ostalih fantazera širom Srbije.
1 na 1 je takmičenje u kome dva korisnika u međusubnom duelu određuju kome pripada celokupni nagradni fond. Na takmičenjima 1 na 1 iznos provizije koji pripada sajtu se smanjuje sa porastom cene učešća.
Ova takmičenja možete pronaći u Lobiju u tabu sa nazivom "1 - 1", a raspodelu nagrada i iznos provizije za svako takmičenje možete pronaći klikom na detalje takmičenja.
Za svaku sportsku ligu u ponudi sajta možete učestvovati u nekom od brojnih besplatnih takmičenja gde će se najbolje plasiranim učesnicima deliti nagrade.
Nagradni fond može biti u vidu “turnirskog novca” koji možete koristiti za prijavljivanje na turnire sa garantovanim nagradnim fondom ili može biti u vidu karata za određena sportska dešavanja.
Turnirski novac vam služi kao zamena prilikom plaćanja cene učešća na turnirima sa garantovanim nagradnim fondom.
Sve nagrade koje osvojite na turniru sa garantovanim nagradnim fondom nakon toga možete isplatiti u kladionicama Soccer ili koristiti za učestvovanje na drugim takmičenjima na sajtu FantasyNova odnosno za klađenje na sajtu kladionice Soccer.
U vašem profilu imaćete odvojeno stanje za novac i za “Turnirski novac”, dok ova takmičenja možete pronaći u Lobiju u tabu sa nazivom "Garantovani". Potrebno je da odaberete ona takmičenja koja imaju cenu učešća 0.
Očekujemo da pravljenje privatnih liga u što skorijem roku bude moguće. Učestvovanje u privatnim ligama je besplatno. Na vama je da odredite kad želite i za koji sport da napravite svoju ligu, pozovite prijatelje da vam se pridruže i uživo pratite stanje na tabeli u vašoj ligi!
Svoj nalog na sajtu FantasyNova.rs možete otvoriti klikom na dugme registruj se u gornjem desnom uglu sajta. Takođe možete se registrovati i na sajtu kladionice Soccer nakon čega svojim Soccer nalogom možete pristupati sajtu FantasyNova,
Potrebno je da kliknete na “Prijavi se” u gornjem desnom uglu. Nakon toga kliknite na “Zaboravili ste lozinku?” Popunite polje “Korisničko ime” i povucite strelicu udesno. Kliknite na “Prijavi”. Na vašu mail adresu automatski stiže obaveštenje i link za resetovanje lozinke. U mail-u koji vam je stigao kliknite na “LINK ZA RESETOVANJE LOZINKE”. Upišite novu lozinku u polja i nakon toga klik na “Resetuj šifru”.
Korisnici mogu da registruju i koriste samo jedan nalog koji sadrži njihove podatke.
FantasyNova se u svojoj poslovnoj delatnosti vodi politikom pune legalnosti. Jedan od osnovnih postuplata pune legalnosti u poslovanju je politika poslovanja označena pod opštim imenom "poznaj svog korisnika" Poznavanje svog korisnika podrazumeva više aspekata.
Jedan od njih je i poznavanje njegovih godina i prava da učestvuje u online igrama, takmičenjima, poklanjanjima i slično. Takodje neophodno je da se svaki nalog korisnika neraskidivo veže za neku oznaku koja će biti isključivo njegova. Takva oznaka je matični broj građana.
Pored ova dva, kao primer navedena razloga u politici "poznaj svoga korisnika", JMBG služi i drugim ciljeivma. Kao primer se može navesti omogućavanje sigurne isplate dobitka, sprečavanje pravljenja višestrukih naloga za istog korisnika, vođenje evidencije o svakom igraču i slično.
FantasyNova je u zakonskoj neopozivoj i izričitoj obavezi, da kao učesnik u pravnom prometu Republike Srbije sprečava, prijavljuje i učini sve neophodne korake da spreči bilo kakvu kriminalnu aktivnost preko njenog online softvera, a posebno pranje novca i finansiranje terorizma,a što je isključivo navedeno Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i drugim zakonima Republike Srbije. FantasyNova se svojom politikom privatnosti pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću obavezuje da neće lične informacije korisiti za svrhu protivno onoj za koju su od korisnika pružene kao i da će učiniti punu pažnju i nadzor da isti ne budu zloupotrebljeni. FantasyNova se obavezuje da lične podatke o korisnicima neće dostavljati tećim ne povezanim licima, osim na obrazložen zahtev državnih organa Republike Srbije što joj je i zakonska obaveza.
Kada napravite nalog koristeći registracionu formu na sajtu FantasyNova ili sajtu kladionice Soccer  možete otići do najbliže poslovnice kladionice Soccer da uplatite novac direktno na vaš nalog. Potrebno je samo da kažete vaše korisničko ime i iznos koji želite da uplatite.
Kako bi povukli novac sa vašeg naloga potrebno je da u sekciji Moje stanje, odaberete poslovnicu Soccer kladionica u kojoj želite da podignete novac, kao i visinu željene isplate. Na ovaj način dobićete jedinstveni kod koji treba da pokažete u poslovnici koju ste izabrali i novac će vam biti isplaćen.
Podizanje novca se odvija automatski. Neposredno nakon što zakažete isplatu svoj novac možete podići u odabranoj poslovnici.
FantasyNova zadržava pravo da proveri svaku isplatu veću od 20.000 dinara. U slučaju da vam je isplata na proveri, u roku od 24h na vašu email adresu stići će obaveštenje o detaljima isplate.
U ponudi sajta nalaze se Premijer liga, Liga Šampiona, Evroliga, NBA kao i ABA liga.
Za svaku od ovih liga organizovani su brojni turniri: Garantovani, Lige, 1 na 1, Besplatna takmičenja.
Na takmičenja koja pored svog imena imaju oznaku M mozete se više puta prijaviti.
Svaki vaš Fantasy tim stiče pravo na nagradu a maksimalan broj učešća je prikazan u detaljima takmičenja.
Ova takmičenja možete pronaći u Lobiju u tabu sa nazivom "Garantovani", a raspodelu nagrada možete pronaći klikom na detalje svakog takmičenja.
Detalje takmicenja mozete naći u Lobiju tako sto kliknete na naziv svakog turnira. Detalje turnira takođe možete pronaći na stranici za sastavljanje tima.
U ponudi FantasyNova sajta možete naći veliki broj različitih takmičenja, na koja se možete prijaviti preko naše početne stranice (Lobija). Detaljno uputstvo kako da se prijavite na neko takmičenje možete naći na linku Kako da igram?
Učesnici se na takmičenja mogu registrovati do 1 minut pre početka tog takmičenja. Utakmica koja prva počinje na takmičenju određuje krajnji rok za registraciju. Registrovanje na takmičenje nakon početka prve utakmice neće biti moguće.
Vreme početka takmičenja prikazano je na našoj početnoj stranici (Lobiju) pored svakog takmičenja.
Možete odustati sa svakog takmičenja sve do 1 minut pre početka tog takmičenja.
U slučaju da odustanete sa takmičenja čitav iznos uloga biće vraćen na vaš nalog.
U delu Moji timovi nalaze se svi vaši Fantasy timovi grupisani po takmičenjima na koja ste se prijavili. Odabirom takmičenja prikazuju se svi vaši Fantasy timovi koje ste prijavili za dato takmičenje.
Svoj tim možete promeniti u delu ‘Moji timovi’ klikom na plavo dugme koje služi za promenu tima.

 

 

Svoj tim možete obrisati u delu ‘Moji timovi’ klikom na crveno dugme koje služi za brisanje tima.
Odložene i otkazane utakmice se različito tretiraju u zavisnosti od situacije i sporta. Detaljnije o odloženim i otkazanim utakmicama možete naći na stranici Pravila korišćenja.
U slučaju da neki igrač iz vašeg Fantasy tima ne nastupi na utakmici, taj igrač će ostvariti 0 bodova.
U ponudi sajta se nalaze dve fudbalske lige (Premijer liga i Liga šampiona) za koje važi  Bodovanje za fudbal kao i dve košarkaške lige (Evroliga i ABA liga) za koje važi  Bodovanje za košarku.
Pored ovih liga u ponudi se nalazi i NBA liga za koju važi  NBA Bodovanje.
Plasman učesnika i raspodela nagrada na takmičenjima bazirani su na zvaničnoj statistici sa zvaničnih sajtova sportskih takmičenja na koja se odnose. Statistika je obezbeđena saradnjom sa OptaSports, svetskim liderom u prikupljanju sportskih statističkih podataka.
Poeni igrača se ažuriraju dok su utakmice u toku, dok se ukupni poeni Fantasy timova i plasman korisnika na takmičenju određuju zbirom svih poena igrača koji su članovi Fantasy tima ostvarili i ažuriraju se sat vremena nakon završetka poslednje utakmice u danu kada budu potvrđena zvanična statistika (final box score).
Kada zvanična statistika (Final box score) bude potvrđena, nagrade će biti dodeljene osim u okolnostima gde tehnički problem ili drugi razlozi sprečavaju takve blagovremene isplate.
Vaš tim kao i timove ostalih učesnika i njihove poene možete pratiti na našoj početnoj stranici (Lobiju). Kad je neko takmičenje u toku umesto dugmeta “Prijavi se” prikazano je narandžasto dugme “Uživo”.
Klikom na narandžasti tab ”Uživo” prikazuju vam se trenutni učinak vašeg i Fantasy timova ostalih učesnika, kao i trenutna raspodela nagrada.
Sastavi timova ostalih učesnika u takmičenju biće vidljivi nakon početka svakog takmičenja.
Potrebno je sačekati potvrdu zvanične statistike u cilju provere  pojedinačnih  statističkih kategorija kako bi neko takmičenje bilo “Završeno” i nagrade isplaćene.
Ukoliko postoje poteškoće u obračunu konačnog rezultata, takmičenje može biti “Završeno” u toku narednog dana.
Kad zvanična statistika bude potvrđena u Lobiju pored tog takmičenja više neće biti prikazan narandzasti tab “Uživo” već se pojavljuje sivi tab “Rezultati”, tada su poznati zvanični rezultati, a nagrade su podeljene dobitnicima.
Pored Lobija, učinak svojih timova možete pratiti i na delu sajta "Moji timovi". Pored naziva svakog turnira prikazan je i njegov status u vidu taba "Uživo" ili "Rezultati".
Kada je takmičenje u toku, klikom na tab "Uživo" možete pratiti trenutne rezultate vašeg tima, kao i timova ostalih učesnika.
Kada je takmičenje završeno, klikom na tab "Rezultati" možete videti zvanične rezultate kao i raspodelu nagrada.
Zvanični sajtovi liga i naši statistički provajderi  povremeno mogu promeniti zvanične rezultate nakon što zvanična statistika bude objavljena i potvrđena.
Ukoliko dođe do  takve situacije, Fantasy poeni igrača na tim takmičenjima neći biti ažurirani niti će raspodela nagrada biti promenjena.
Napomena da nije u pitanju ista situacija kao u slučaju ispravki koje moraju biti izvršene nakon raspodele nagrada usled baga, problema sa statističkim podacima, ili procesom raspodele nagrada.
U tom slučaju takmičenje može biti razrešeno i raspoređeno sledećeg dana ili onda kada zvanični rezultati budu objavljeni.
Dobitak će biti isplaćen za svaku osvojenu poziciju koja donosi nagradu na takmičenju.
U slučaju da dva ili više učesnika ostvare isti broj poena, nagrade će biti podeljene na jednake delove.
Na primer, ako dva učestnika imaju izjednačen broj poena na prvom mestu, a nagrada za prvo mesto iznosi 2.000 din, a za drugo mesto 1.000 din, onda će oba učesnika dobiti po 1.500 din.
Ukoliko želite da nas kontaktirate molimo vas pošaljite nam email na info@fantasynova.rs ili nas kontaktirajte putem naše Facebook stranice i brzo ćemo vam odgovoriti.